Leg. fysioterapeut till Hemgångstödsteamet

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vill du vara med och fortsätta utveckla en spännande verksamhet i form av Hemgångsstödsteamet? Vi söker dig som vill ingå i Hemgångsstödsteamet som kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete med stort fokus på teamets professionalism. Välkommen med din ansökan!

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla Hemgångsstödsteamet i Kristianstad kommun. Teamet består av biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt undersköterskor, totalt 29 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad fysioterapeut till Hemgångsstödsteamet. Teamet ansvarar för patientprocessen (samverkan vid utskrivning), det vill säga planering i samband med sjukhusvistelse, där syftet är att kunder med behov av fortsatt vård- och omsorg ska kunna återgå hem efter sjukhusvistelse.

Teamet ansvarar också för patientprocessen när insatsen Hemgångstöd beviljas, då från planering till utförande under ca 3 veckors tid. Återhämtning, träning och rehabilitering kommer att ske i hemmiljön. Teamet har ett nära samarbete med Region Skåne.

Som fysioterapeut ansvarar du för rehabilitering och habilitering i hemmiljö samt hjälpmedelsförskrivning utifrån det kommunala ansvarsområdet. Du arbetar evidensbaserat och följer fysioterapiprocessen utifrån din din kunskap kring beprövad erfarenhet. Förutom hemrehabilitering ansvarar du även för handledning av omvårdnadspersonal i rehabiliterande arbetssätt.

Du arbetar i det gemensamma IT-systemet Mina planer där all planering inför samverkan vid utskrivning sker. Du kommer dessutom att delta i samordnad individuell planering (SIP). Fokus i arbetet ligger på det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Vi värdesätter god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård- och omsorgsområdet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna vill vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att dina personliga egenskaper har stor betydelse, vilket innebär att du har god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i team. Kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Du har förmåga att kunna samarbeta med olika professioner, arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. Helhetssyn och ett rehabiliterande/habiliterande synsätt är viktigt.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-04-15
Ansök senast
2024-04-22

Kontaktpersoner

  • Marketa Svitac
    Enhetschef
    Telefon 044-13 52 46

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMS-2024-72Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 30 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?